Άρση μέτρων: Σήμερα η απόφαση για τα δημοτικά σχολεία

Συνεδριάζει η επιτροπή εμπειρογνωμόνων για τα σχολεία - Κρίσιμο τεστ η επανεκκίνηση των καταστημάτων εστίασης - Αποστάσεις και αντισηπτικά παντού προβλέπει ο νόμος 

Με εντατικούς ρυθμούς εξελίσσονται οι προετοιμασίες για την επανεκκίνηση του κλάδου της εστίασης τις τελευταίες ώρες, από την επιτυχία της οποίας θα κριθούν για το κυβερνητικό επιτελείο πολλά περισσότερα -από όσα μέχρι αυτήν την ώρα- είναι ορατά για την πραγματική οικονομία και τον τουρισμό. Στη διαπίστωση αυτή, προέβη, άλλωστε, δημόσια χθες και ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Νίκος Παπαθανάσης, αντιλαμβανόμενος τόσο την πολυπλοκότητα της εφαρμογής, όσο και της επιτήρησης οδηγιών και κανόνων προστασίας, σε ένα τόσο μεγάλο φάσμα πληθυσμού και δραστηριοτήτων.

«Το άνοιγμα της Δευτέρας είναι ένα πολύ κρίσιμο στάδιο και από αυτό θα κριθεί η συνέχεια και η εξέλιξη της αγοράς. Δεδομένου ότι δεν μπορούν όλοι οι χώροι εστίασης να επαναλειτουργήσουν τη Δευτέρα εξαιτίας της έλλειψης εξωτερικού χώρου, θα κριθεί από τα επιδημιολογικά στοιχεία αν μπορεί να προχωρήσει η διευθέτηση του ζητήματος αυτού και αν τα καταστήματα αυτά μπορούν να ανοίξουν εντός του Ιουνίου» τόνισε ο Υφυπουργός και πρόσθεσε πως «θα λυθεί κάτω από κανόνες λειτουργίας διαφορετικούς από αυτούς που ισχύουν για τους υπαίθριους χώρους».

Την ίδια ώρα, για την επανεκκίνηση εστιατορίων και καφέ έχουν προβλεφθεί σειρά από προδιαγραφές, για την υλοποίηση των οποίων εργάζονται τα τελευταία εικοσιτετράωρα ιδιοκτήτες και προσωπικό του κλάδου, προκειμένου -εκτός από τις απολυμάνσεις- να χωροθετηθούν τραπεζοκαθίσματα και αποστάσεις, εναρμονισμένα με τις νέες συνθήκες.

Πηγή: protothema.gr

Περισσότερα σε Ειδήσεις