Φοιτητικό στεγαστικό επίδομα: Λήγει σήμερα η προθεσμία

στεγαστικό

Σήμερα, Δευτέρα 6 Ιουλίου, λήγει η προθεσμία της ηλεκτρονικής υποβολής αιτήσεων για το φοιτητικό στεγαστικό επίδομα του φετινού ακαδημαϊκού έτους ύψους 1.000 ευρώ.

Οι αιτήσεις για τους δικαιούχους μπορούν να υποβάλονται στην ηλεκτρονική διεύθυνση stegastiko.minedu.gov.gr ή και μέσω της ιστοσελίδας του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.

Η υποβολή της ηλεκτρονικής αίτησης

Για την είσοδό τους στην ηλεκτρονική εφαρμογή, οι αιτούντες θα πρέπει να χρησιμοποιήσουν το όνομα χρήστη (username) και τον κωδικό (password) που τους έχει χορηγηθεί από την Α.Α.Δ.Ε. για τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες του TAXISnet.

Σε περίπτωση των γονέων, θα πρέπει να υποβάλλονται ξεχωριστά οι φορολογικές δηλώσεις ενώ σε περίπτωση διαζευγμένων γονέων, δικαιούχος είναι ο γονέας που τον βαραίνει εκείνον ο φοιτητής ως προστατευόμενο μέλος.

Περιπτώσεις εξαίρεσης

Οι περιπτώσεις στις οποίες ο ίδιος ο φοιτητής είναι ο δικαιούχος του επιδόματος είναι αν:

Κατ’ ‘εξαίρεση, δικαιούχος θα είναι ο ίδιος ο φοιτητής εφόσον:

-είναι ορφανός από τους δύο γονείς
-οι γονείς του είναι κάτοικοι εξωτερικού
-είναι πάνω από είκοσι πέντε (25) ετών, δηλαδή να έχει γεννηθεί έως την 31/12/1993)
-είναι υπόχρεος σε υποβολή φορολογικής δήλωσης και δεν θεωρείται εξαρτώμενο μέλος, σύμφωνα με το άρθρο 11 του ν. 4172/2013 (Α’ 167).

Προκειμένου να υπάρχει πρόσβαση στην ηλεκτρονική εφαρμογή για το φοιτητικο στεγαστικό επίδομα, θα πραγματοποιείται διασταύρωση στοιχείων μέσω του TAXISNet, ενώ για να μπορεί ο δικαιούχος να καταθέσει αίτηση θα πρέπει να έχει υποβάλλει φορολογική δήλωση για το οικονομικό έτος 2019.

Σε διαφορετική περίπτωση, το σύστημα θα απορρίπτει αυτομάτως την αίτηση.

Τέλος, υπογραμμίζεται πως απαραίτητη προϋπόθεση για την υποβολή της αίτησης είναι ο φοιτητής για τον οποίο χορηγείται το επίδομα να είναι Έλληνας υπήκοος ή υπήκοος άλλης χώρας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, να είναι κάτοχος Ακαδημαϊκής Ταυτότητας σε ισχύ και να είναι και κάτοχος Α.Φ.Μ..

Διευκρινίζεται ότι η υπηκοότητα αφορά μόνο στο πρόσωπο του φοιτητή και όχι στων γονέων ή κηδεμόνων αυτού.

Πηγή: athensvoice.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Στο Καραμανδάνειο 14χρονη: Την χτύπησαν με λοστό στο πρόσωπο