Τραυματίστηκε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μ. Γιαννάκος σε πορεία

Ένταση επικράτησε στην πορεία της ΠΟΕΔΗΝ στο κέντρο της Αθήνας, με αποτελέσμα τον τραυματισμό του πρόεδρου της Ομοσπονδίας, Μιχάλη Γιαννάκου.

Πιο συγκεκριμένα, η ΠΟΕΔΗΝ πραγματοποιεί σήμερα παναττική στάση εργασίας και πορεία με αίτημα την ένταξη στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα.

Τραυματίστηκε ο Γιαννάκος στην πορεία της ΠΟΕΔΗΝ

«Ζητάμε την ένταξή μας χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση στις εισφορές και στην αναγνώριση του ασφαλιστικού βίου. Η Επιτροπή που έχει συσταθεί στο υπουργείο Εργασίας έχει ως αντικείμενο την συνέχιση χορήγησης Επιδόματος Επικίνδυνης και Ανθυγιεινής Εργασίας, για το οποίο ζητάμε διπλασιασμό και επέκταση στις άλλες ειδικότητες».

Η ΠΟΕΔΗΝ αναφέρει ότι «δεν είναι δυνατόν να αντιμετωπίζονται οι εργαζόμενοι του ιδίου φορέα, ιδίων επαγγελμάτων, με διαφορετικό ασφαλιστικό τρόπο. Όσοι προέρχονται από ασφαλιστικό φορέα το Δημόσιο δεν είναι ενταγμένοι στα ΒΑΕ και όσοι προέρχονται από ασφαλιστικό φορέα το ΙΚΑ είναι ενταγμένοι».

Οι παρευρισκόμενοι, συγκεντρώθηκαν στο υπουργείο Εργασίας και από εκεί κατέληξαν με πορεία στο υπουργείο Οικονομικών, όπου και συνεπλάκησαν με την Αστυνομία, με αποτέλεσμα από την ένταση να πέσει ο Μιχάλης Γιαννάκος, ο οποίος και τραυματίστηκε στο κεφάλι. Στον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ παράχθηκαν αμέσως οι πρώτες βοήθειες.

Πηγή: protothema.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Μερική άρση της καραντίνας στον Εχίνο