Σύψας: «Θα χρειαστούμε ακόμα πολύ χρόνο για την διάθεση κάποιου εμβολίου»

Σύψας

«Ο τουρισμός σε καιρό πανδημίας είναι ένα πολύ δύσκολο στοίχημα το οποίο υποκρύπτει πολλούς κινδύνους», ανέφερε ο Νίκος Σύψας, μιλώντας στο OPEN TV. «Πιστεύω ότι έχουμε ετοιμαστεί όσο μπορούσαμε να ετοιμαστούμε με το σύστημα που έχουμε βάλει, όπως οι έλεγχοι που γίνονται πριν φτάσει ο τουρίστας στο αεροδρόμιο αλλά και με τους ελέγχους που γίνονται μετά. Όλοι οι τουρίστες είναι επώνυμοι, ξέρουμε πού μένουν, ενώ ξέρουμε και το κινητό τους», ανέφερε χαρακτηριστικά ο καθηγητής επιδημιολογίας.

«Ξεκινάμε τον τουρισμό σε πολύ καλή επιδιμιολογική κατάσταση, με την έννοια ότι έχουμε πολύ χαμηλό αριθμό κρουσμάτων. Υπάρχει επαγρύπνηση. Παρακολουθούμε τα στοιχεία κάθε μέρα και η πολιτεία θα μπορέσει να παρέμβει αν κάτι δεν πάει καλά», ανέφερε στη συνέχεια.

Αναφορικά με το εμβόλιο, παρά τις θετικές ανακοινώσεις που γίνονται κατά περιόδους, ο καθηγητής ανέφερε ότι δεν έχει υπάρξει μέχρι στιγμής κάποιο, καθώς δεν έχουν τελειώσει οι κλινικές δοκιμές. «Εάν όλα πάνε καλά το επόμενο διάστημα, θα χρειαστούμε ακόμα πολύ χρόνο για την διάθεση κάποιου εμβολίου» ανέφερε ο Νίκος Σύψας.

Για το δεύτερο κύμα της πανδημίας στην Ελλάδα, ο καθηγητής ανέφερε ότι η χώρα προετοιμάζεται καθημερινά. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι ότι μέχρι στιγμής υπάρχουν οδηγίες για το πως λειτουργούν οι υπηρεσίες και όλοι οι τομείς της κοινωνικής ζωής στην Ελλάδα, ταυτόχρονα αυξάνονται οι διαθέσιμες κλίνες στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, γίνονται προσπάθειες να εξασφαλιστούν οι απαραίτητες ποσότητες των φαρμάκων που δείχνουν ότι είναι αποτελεσματικά απέναντι στον κορονοϊό, ενώ πλέον και οι πολίτες είναι αρκετά εκπαιδευμένοι ώστε να συμπεριφερθούν σωστά σε περίπτωση δεύτερου κύματος.

Πηγή: corfuvoice.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Αρνητικά τα πρώτα 250 τεστ τουριστών στα αεροδρόμια – Έγιναν συνολικά 6.500