Στην Κρήτη η ολομέλεια της «Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας»

Στην Κρήτη η ολομέλεια της «Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας»

Την απόφαση να πραγματοποιηθεί η ολομέλεια στην Κρήτη από 17 έως 21 Σεπτεμβρίου έλαβαν τα μέλη της Διεθνούς Γραμματείας των Προέδρων και Εισηγητών των Επιτροπών της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας έπειτα από τηλεδιάσκεψη που έλαβε χώρα εχθές, Τρίτη 14/7. Το θέμα της 27ης Γενικής Συνέλευσης είναι: “Το μέλλον του κόσμου, το μέλλον της Ευρώπης μετά την πανδημία”.

Παράλληλα, συζητήθηκε το θέμα της μετατροπής της Αγιάς Σοφιάς σε τζαμί και εξέδωσαν ανακοίνωση όπου καταδικάζουν την απόφαση της εκτελεστικής εξουσίας της Δημοκρατίας της Τουρκίας.

Αναλυτικά: 

Η Συνεδρίαση της Διεθνούς Γραμματείας, των Προέδρων και των Εισηγητών των Επιτροπών της Δ.Σ.Ο. πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά μέσω τηλεδιάσκεψης στις 14 Ιουλίου στις 12:00 (ώρα Ελλάδας). Στη τηλεδιάσκεψη έλαβαν μέρος βουλευτές-μέλη της Δ.Σ.Ο. από 20 χώρες. Οι κκ. βουλευτές αντήλλαξαν απόψεις αναφορικά με την εξάπλωση της πανδημίας του COVID-19 που έπληξε τις χώρες τους και όλη την ανθρωπότητα και λόγω της οποίας
αναβλήθηκαν όλες οι προγραμματισμένες δραστηριότητες της συνέλευσης.

Επίσης συζητήθηκε το θέμα της απόφασης του κ. Recep Tayyip Erdoğan για μετατροπή της Αγ.Σοφίας σε τζαμί και συνετάγη ανάλογη δήλωση.

Μετά την κοινή εισήγηση του Προέδρου της Γενικής Συνέλευσης και του Γενικού Γραμματέα αναφορικά με τη διοργάνωση της 27ης Γενικής Συνέλευσης της Δ.Σ.Ο., λήφθηκε η απόφαση φέτος η ολομέλεια να πραγματοποιηθεί λόγω εκτάκτων συνθηκών στην Κρήτη, 17 – 21 Σεπτεμβρίου 2020, εφόσον το επιτρέψουν οι συνθήκες. Θέμα προς συζήτηση κατά την φετινή Γενική Συνέλευση θα είναι: “Το μέλλον του κόσμου, το μέλλον της Ευρώπης μετά την πανδημία”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δ.Σ.Ο: Καταδικάζουμε την απόφαση της Τουρκίας να μετατρέψει την Αγία Σοφία σε τζαμί