Σήμερα τα αποτελέσματα των 4.000 τεστ που έγιναν σε τουρίστες

Σε 15 μέρες θα έχουμε ξεκάθαρη εικόνα για τις επιπτώσεις του πλήρους ανοίγματος του τουρισμού στη χώρα μας, που έγινε χθες με το άνοιγμα των διεθνών πτήσεων, αλλά και την πορεία της πανδημίας σύμφωνα με την Πρόεδρο των Νοσοκομειακών Γιατρών Μ. Παγώνη.

Όσον αφορά τα αποτελέσματα των 4.000 τεστ για τον κορονοϊό στα οποία υπεβλήθησαν τουρίστες που έφτασαν χθες στην Ελλάδα, η Πρόεδρος των Νοσοκομειακών Γιατρών ξεκαθάρισε πως θα βγουν σήμερα το απόγευμα.

«Σήμερα θα ξέρουμε. Θα έχουμε την πρώτη εικόνα» είπε συγκεκριμένα προσθέτοντας πως τα τεστ θα συνεχιστούν.

Ωστόσο η κ. Παγώνη τόνισε ότι οι ειδικοί δεν ανησυχούν τόσο για την κατάσταση που θα δημιουργηθεί στα νησιά με τους τουρίστες, όσο για τα πάρτι.

«Ναι μεν οι άνθρωποι στα νησιά θέλουν τον τουρισμό ωστόσο φοβούνται αν υπάρξει κάποιο κρούσμα πως αυτό θα αντιμετωπιστεί» εξήγησε στον ΣΚΑΪ διαβεβαιώνοντας όμως πως ενδεχόμενα κρούσματα σε νησί θα αντιμετωπιστούν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Άδωνις Γεωργιάδης στην kedenews: «Σε απέραντο εργοτάξιο θα μετατραπεί σύντομα η χώρα»

«Έχουν ενημερωθεί οι γιατροί. Υπάρχουν συγκεκριμένα πρωτόκολλα. Πρέπει να υπάρξει εμπιστοσύνη στον ελληνικό επιστημονικό κόσμο» τόνισε και παραδέχτηκε πως ανησυχία υπάρχει για τις μεγάλες πόλεις, για τα φαινόμενα διεξαγωγής πάρτι και συνωστισμού.

Σχολιάζοντας το ενδεχόμενο αύξησης των κρουσμάτων κορονοιού στην χώρα από εδώ και πέρα, η γιατρός εξέφρασε την εκτίμηση πως αυτά πρόκειται να αυξηθούν, απ’ ότι φαίνεται με βάση τα επιδημιολογικά στοιχεία, χαρακτήρισε εντούτοις αυτό το σενάριο αναμενόμενο.

«Με βάση τα δεδομένα αλλά και τα μέτρα που έχουμε πάρει, πιστεύουμε πως δεν θα φτάσουμε να δούμε να γίνονται εδώ αυτά που βλέπουμε στην Αμερική. Δεν είναι κάτι τραγικό. Πιστεύω θα είναι αντιμετωπίσιμα» είπε.

Πηγή: newsbeast.gr