Μ. Παγώνη: «Διπλασιάστηκαν τα κρούσματα – Αν γίνουμε Σερβία δεν θα αντέξουμε»

Για την ανησυχία που έχει προκαλέσει η αύξηση των κρουσμάτων του κορονοϊού στηχώρα, αλλά και τα μέτρα προστασίας που θα πρέπει να τηρούνται, μίλησε σήμερα στην πρωινή εκπομπή του OPEN, η πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών, Ματίνα Παγώνη.

Όπως είπε η κ. Παγώνη, διπλασιάστηκαν οι νοσηλευόμενοι με κορονοϊό. «Εχουμε διπλασιασμό κρουσμάτων. Οι μάσκες δεν έπρεπε να βγουν. Στους κλειστούς χώρους δεν γίνεται να μην φοράμε μάσκες, στα σούπερ μάρκετ, αλλά και οι υπάλληλοι των καταστημάτων. Όταν λέμε και ξελέμε, υπάρχει θέμα. Ο κόσμος είναι χαλαρός. Πρέπει να είμαστε κάθετοι», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, όσον αφορά στα εισερχόμενα κρούσματα τόνισε ότι “δεν είναι δυνατόν να γίνονται έλεγχοι σε όλους. Τα εργαστήρια είναι συγκεκριμένα. Σωστό είναι το μέτρο με τους ελέγχους αν και δεν μπορούμε να είμαστε σίγουροι με τα πιστοποιητικά”.

«Αυτά που φοβόμαστε είναι τα ορφανά κρούσματα, γιατί δεν μπορούμε να κάνουμε ιχνηλάτηση. Αν γίνουμε Σερβία δεν έχουμε τις υποδομές. Είναι δύσκολα τα πράγματα», ανέφερε η κ. Παγώνη κλείνοντας.

Πηγή: dikaiologitika.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

ΥΠΕΣ: Υπηρεσιακοί Γραμματείς στο Επιτελικό Κράτος – Μια νέα εκπαιδευτική δράση