Μεγάλες αλλαγές στην πλατφόρμα Travel.gov.gr – Τέλος στην καραντίνα στο ξενοδοχείο

Σημαντικές αλλαγές ισχύουν από σήμερα 09/07, σχετικά με την πλατφόρμα της Πολιτικής Προστασίας, για τους εισερχόμενους τουρίστες.

Σύμφωνα με το Travel.gov.gr από σήμερα, δεν θα ισχύει η υποχρεωτική παραμονή στο κατάλυμα προορισμού, για όσους τουρίστες υποβάλλονται σε test κορoνοϊού στα σύνορα κατά την είσοδο τους στη χώρα, μέχρι την λήψη των αποτελεσμάτων. Αυτό που θα γίνεται στο εξής είναι μια σειρά συστάσεων ώστε να τηρούνται οι κανόνες ασφαλείας (social distancing, καθαριότητα κλπ).

Παράλληλα, η δήλωση στην πλατφόρμα μπορεί να γίνει μέχρι και 24 ώρες πριν το ταξίδι (από τις 48 ώρες που ίσχυε μέχρι χθες). Τέλος σε περίπτωση που οι ταξιδιώτες θα μείνουν σε περισσότερα από ένα καταλύματα κατά τη διάρκεια της παραμονής τους στη χώρα, θα πρέπει να έχουν δηλώσει τουλάχιστον τη διεύθυνση παραμονής τους κατα τις πρώτες 24 ώρες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ναός Ολυμπίου Διός: Εκδήλωση της ελληνικής προεδρίας στο Συμβούλιο της Ευρώπης

Κοντράστ αντιδράσεων

Οι αλλαγές στην πλατφόρμα έχουν προκαλέσει έντονο κοντράστ αντιδράσεων στην κοινή γνώμη. Από τη μία, οι ιδιοκτήτες καταλυμάτων και οι εργαζόμενοι στον τουρισμό βλέπουν να γίνεται πιο εύκολη η πρόσβαση των τουριστών στη χώρα μας, κάτι που περιμένουν να έχει θετικό αντίκτυπο στην προσπάθεια να σωθεί η σεζόν.

Από την άλλη, οι εγχώριοι τουρίστες, κυρίως οικογένειες, που ετοιμάζουν αυτή τη στιγμή τις διακοπές τους προβληματίζονται έντονα καθώς ενώ ο αριθμός των κρουσμάτων αυξάνεται καθημερινά, παρατηρούν μια συνεχή χαλάρωση των μέτρων.

Πηγή: todayfocus.gr