Αυξήθηκαν οι ασθενείς στα νοσοκομεία αναφοράς

Αυξημένος είναι ο αριθμός των νοσηλευομένων που πάσχουν από κορονοϊό στα νοσοκομεία αναφοράς, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του ΕΟΔΥ.

Η αύξηση, αν και μικρή, παρατηρείται στις νοσηλείες σε Μονάδες σε σύγκριση με το τέλος του περασμένου μήνα καθώς νοσηλεύονται συνολικά 53 άτομα, από τα οποία τα 28 σε διάφορα νοσοκομεία, σε ΜΕΘ και θαλάμους αρνητικής πίεσης και 25 ακόμη σε κλινικές Covid-19.

Αντίστοιχα, την τελευταία ημέρα του Ιουνίου οι νοσηλευόμενοι ασθενείς ήταν 23 σε Μονάδες και 18 σε κλινικές, συνολικά δηλαδή 41 άτομα. Συγκεκριμένα, στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης, νοσηλεύονται (σύμφωνα με τα χθεσινά επίσημα στοιχεία) 12 άτομα από την Ξάνθη, εκ των οποίων οι μισοί στην κλινική Covid-19.

Στο ίδιο νοσοκομείο τις προηγούμενες τρεις εβδομάδες νοσηλεύονταν σταθερά 18 άτομα, άρα πλέον μειώνονται τα σοβαρά περιστατικά κορονοϊού.

Επίσης στο ίδιο νοσοκομείο καταγράφηκαν και οι 7 από τους 10 θανάτους των τελευταίων δύο εβδομάδων. Στα τρία νοσοκομεία αναφοράς της Θεσσαλονίκης νοσηλεύονται 6 ασθενείς ενώ αύξηση έχει σημειωθεί στο Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας Μποδοσάκειο, το οποίο υποδέχεται ασθενείς από τη δυτική Μακεδονία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Πρώτο “εισαγόμενο” κρούσμα κορονοϊού στο νησί

Συγκεκριμένα, έξι ασθενείς με λοίμωξη Covid-19 έχουν εισαχθεί στο νοσοκομείο από την Καστοριά, οι πέντε νοσηλεύονται στην κλινική ενώ ένας έχει εισαχθεί στον θάλαμο αρνητικής πίεσης.

Στην Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας και σε θαλάμους αρνητικής πίεσης στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας νοσηλεύονται 4 ασθενείς ενώ 2 ακόμα, το ζευγάρι των Ελληνοαμερικανών από την Κάρπαθο παραμένουν για νοσηλεία στο Βενιζέλειο νοσοκομείο Ηρακλείου Κρήτης.

Την ίδια ώρα δύο ακόμη ασθενείς νοσηλεύονται στον θάλαμο αρνητικής πίεσης του Πανεπιστημιακού νοσοκομείου Ρίου ενώ στα νοσοκομεία της Αττικής Ευαγγελισμός, Σωτηρία και Θριάσιο, νοσηλεύονται συνολικά σε κλινικές και Μονάδες 14 ασθενείς.

Υπενθυμίζεται δε, ότι χθες καταγράφηκαν 27 νέα κρούσματα του κορονοϊού στην Ελλάδα, σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση του ΕΟΔΥ.

Τα 14 από τα 27 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου τις χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 3.589, εκ των οποίων το 54.7% άνδρες αφορά άνδρες.

Πηγή: larissanet.gr