Λαϊκή Συσπείρωση Ηπείρου: Αίτημα για συζήτηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο για το δρόμο στον Γράμμο

γραμμος

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΛΑ.ΣΥ., η Περιφέρεια Ηπείρου προχώρησε σε έργα σε προστατευόμενη περιοχή NATURA χωρίς τις απαραίτητες γνωμοδοτήσεις του ΟΦΥΠΕΚΑ.

 

Η ΛΑ.ΣΥ. τονίζει ότι πρόκειται για επανάληψη της κατάστασης που συνέβη στον Λούρο, όπου επιβλήθηκε πρόστιμο για περιβαλλοντικές παραβάσεις. Η εισήγηση καλεί το Περιφερειακό Συμβούλιο να καταδικάσει τις ενέργειες, να απαιτήσει αποκατάσταση της ζημιάς και να δεσμευτεί για τη μη συνέχιση παρόμοιων έργων στο μέλλον.

Εν τω μεταξύ, αποστάσεις από το έργο στον Γράμμο παίρνει ο Μορφωτικός Σύλλογος Πληκατίου, μετά από ανάρτηση του Περιφερειάρχη Ηπείρου στα κοινωνικά δίκτυα, στην οποία παρουσίαζε αίτημα του Συλλόγου για κατασκευή καταφυγίου στην κορυφή «Γκέσος-Σταυρός» και σχετικά δημοσιεύματα.

Σε ανάρτησή του, ο Σύλλογος διευκρινίζει ότι η κατασκευή καταφυγίου απαιτεί μελέτες και αυστηρή τήρηση των περιβαλλοντικών προδιαγραφών, ειδικά σε περιοχή Natura όπως ο Γράμμος. Επισημαίνει ότι η γραφειοκρατία μπορεί να καθυστερήσει το έργο και τελικά να μην εγκριθεί.

Ο Σύλλογος τονίζει πως το αίτημα του για καταφύγιο δεν σχετίζεται με την αμφιλεγόμενη διάνοιξη δρόμου, σημειώνοντας πως «στα περισσότερα καταφύγια δεν χρειάζεται δρόμος, απλά ένα μονοπάτι, το οποίο υπάρχει».

πηγή ertnews

Περισσότερα σε Ειδήσεις