Φλώρινα : Συνάντηση στον ΕΛΓΑ για τα προβλήματα στον πρωτογενή τομέα

florina

Όπως αναφέρει ο κ. Παπασωτηρίου ” Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην οικονομική κάλυψη των απωλειών φασολοπαραγωγών των Πρεσπών λόγω ακραίων καιρικών φαινομένων.

Δεδομένου ότι πρόκειται για ζημιές που καλύπτονται ασφαλιστικά από τον ισχύοντα κανονισμό του ΕΛΓΑ και έχουν καταγράφει πλήρως από τους ελεγκτές του,  ζήτησα από τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ την επιτάχυνση των γραφειοκρατικών διαδικασιών εξέτασής τους.

Επίσης συζητήσαμε την ένταξη της Φλώρινας στο νέο Εθνικό Σύστημα Χαλαζικής Προστασίας το οποίο σχεδιάζει ο ΕΛΓΑ. Ευχαρίστησα προσωπικά τον Ανδρέα Λυκουρέντζο για την κάλυψη του νομού από τον Μάρτιο του 2025 με νέα σύγχρονα εναέρια μέσα / μετεωρολογικά ραντάρ και για την προμήθεια όλων των αναγκαίων υλικών (Ιωδιούχου Αργύρου, υλικών Ραδιοβόλισης) χαλαζικής προστασίας της Φλώρινας.

Πρόκειται για έργο πανελλαδικής εμβέλειας που θα προκηρύξει σύντομα ο ΕΛΓΑ με συνολικό προϋπολογισμό ο οποίος αγγίζει τα 64 εκ. ευρώ”. Σημειώνεται τέλος ότι”ενημερώθηκα προσωπικά για το πρόσφατο κλείσιμο οικονομικών εκκρεμοτήτων του Οργανισμού στο νομό ύψους 283.000 ευρώ που αφορούσαν ενστάσεις για αποζημιώσεις του 2022 και πορίσματα για ζημιές του 2023″.

 

Περισσότερα σε Ειδήσεις