«Ο παππούς Whanganui: Η αληθινή ιστορία του ποταμού που έγινε άνθρωπος» στην Ιερά Μονή Κοιμήσεως Θεοτόκου Τορνικίου

theatro

Εστιάζοντας σε τέσσερις επιμέρους άξονες, όπως αυτών της εσωτερικής σύγκρουσης, της σύγκρουσης των πολιτισμών, της σύγκρουσης συμφερόντων, καθώς και της πολεμικής σύγκρουσης, οι καλλιτέχνες καλούνται να διερευνήσουν σημαντικούς τομείς, όπως την ενδοσκόπηση και την ανθρώπινη επικοινωνία μέσω της τέχνης, την αλληλεπίδραση πολυπολιτισμικών στοιχείων, την πολυπλοκότητα κατά τη διαδικασία λήψης αποφάσεων, τις δυναμικές της εξουσίας και των δεοντολογικών διλημμάτων, αλλά και να προβληματίσουν τους θεατές θέτοντας ηθικά και δεοντολογικά διλήμματα, που μπορεί να αναδυθούν σε διάφορους τομείς στον σύγχρονο κόσμο.

Στο παραπάνω πλαίσιο η Εφορεία Αρχαιοτήτων Γρεβενών σας προσκαλεί να παρακολουθήσετε  την ιστορία του ποταμού Whanganui της Νέας Ζηλανδίας μέσα από την παράσταση "Ο παππούς Whanganui: Η αληθινή ιστορία του ποταμού που έγινε άνθρωπος", στην Μονή Κοιμήσεως Θεοτόκου Τορνικίου Παναγιάς Δεσκάτης, την Κυριακή 14 και τη Δευτέρα  15 Ιουλίου  και ώρα 20.30.

Σχετικά με την παράσταση

«Ο παππούς Whanganui» αφηγείται το αξιοσημείωτο ταξίδι του ποταμού Whanganui της Νέας Ζηλανδίας, ο οποίος, μετά από 160 χρόνια δικαστικής διαμάχης, αναγνωρίστηκε επίσημα ως νομική οντότητα στις 20 Μαρτίου 2017. Αυτή η απόφαση-ορόσημο τιμά τους αγώνες των Μαορί, ιθαγενών της περιοχής, οι οποίοι θεωρούν τον ποταμό ως μια αδιαίρετη και ζωντανή οντότητα από τα βουνά μέχρι τη θάλασσα.

Μια μεταμορφωτική παραστατική εμπειρία που εμπνέεται από αυτό που κάποτε ήταν αδιανόητο: την απόδοση δικαιωμάτων νομικού προσώπου σε στοιχεία της φύσης.

Μπορείς να το φανταστείς; Η φύση να ανήκει στον εαυτό της;

Συντελεστές της παράστασης

Σκηνοθεσία, κείμενο: Ανθή Φούντα

Σκηνικά: Βασίλης Μαυριανός

Μουσική σύνθεση: Νατάσα Ρουστάνη

Επιστημονική συνεργάτιδα: Κατερίνα Σούλου, Δρ. Ποινικών επιστημών, εξειδικευμένη σε ζητήματα αποκαταστατικής δικαιοσύνης

Ερμηνεύουν: Μυρτώ Αδοσίδη, Μαρία Μενεγάκη, Νατάσα Ρουστάνη

Παραγωγή: TheBeeCamp ΑΜΚΕ

Χρήσιμες πληροφορίες:

Η παραγωγή πραγματοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος 2024 του θεσμού του Υπουργείου Πολιτισμού «Όλη η Ελλάδα ένας πολιτισμός». 

Η εκδήλωση προσφέρεται δωρεάν από το Υπουργείο Πολιτισμού. Καταβάλλεται μόνο το αντίτιμο εισόδου του αρχαιολογικού χώρου. Η προκράτηση θέσης είναι υποχρεωτική. 

Πληροφορίες -  προκρατήσεις: www.allofgreeceoneculture.gr

Ευχαριστούμε θερμά τον Δήμο Δεσκάτης για τη στήριξη της εκδήλωσης.

 

parastash
parastash

Περισσότερα σε Ειδήσεις