Εκστρατεία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης έχει διοργανώσει ο δήμος Ελληνικού-Αργυρούπολης, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για την εξάλειψη της βίας σε βάρος των γυναικών και στο πλαίσιο αυτό δημιούργησε κι ένα βίντεο με τον τίτλο «Μίλα, μη φοβάσαι, είμαστε δίπλα σου», σε μια προσπάθεια να κινητοποιήσει την κοινή γνώμη και κυρίως να καλέσει τις γυναίκες εκείνες που έχουν υποστεί βία, ώστε να μιλήσουν, να μην φοβηθούν και να καταγγείλουν.
Στο βίντεο συμμετέχουν εθελοντικά οι εκλεγμένες γυναίκες του Δήμου και μέλη της Κίνησης Γυναικών Ελληνικού-Αργυρούπολης (ΚΙΓΕΑ). «Ο σεβασμός και η αγάπη προς τον άνθρωπο είναι θεμελιώδη στοιχεία του πολιτισμού μας και είμαστε υποχρεωμένοι να δίνουμε το καλό παράδειγμα», είναι το μήνυμα στο οποίο καταλήγει το βίντεο.
«Σε κάθε τοπική κοινωνία, και η δική μας δεν αποτελεί εξαίρεση, υπάρχουν φαινόμενα ενδοοικογενειακής βίας, φαινόμενα μπούλινγκ και φαινόμενα βίας κατά των γυναικών. Αυτό που εμείς θέλουμε να αναδείξουμε με αυτό το βιντεάκι είναι πως όλες οι γυναίκες, μηδεμιάς εξαιρουμένης, έχουν τον ισότιμο ρόλο μέσα στην κοινωνία, είτε είναι εργαζόμενες, νοικοκυρές, επαγγελματίες, είτε είναι σύζυγοι και μητέρες», λέει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος Γιάννης Κωνσταντάτος και συνεχίζει:
«Καμία δεν πρέπει να σιωπά όταν είναι θύμα τέτοιων καταστάσεων. Εμείς είμαστε εδώ να τις ακούσουμε, να τις στηρίξουμε και να τις βοηθήσουμε».
Σε μια χρονιά, όπου σημαδεύτηκε από περιστατικά βίας κατά γυναικών, ο κ. Κωνσταντάτος τονίζει: «Φέτος είχαμε 13 γυναικοκτονίες στη χώρα μας κι αυτό είναι τραγικό για την κοινωνία μας, είναι τραγικό για μία ευνοούμενη Πολιτεία. Και πόσα άλλα κρούσματα βίας, που δεν έχουν αναφερθεί. Ήρθε και η πανδημία να επιδεινώσει διάφορες ενδοοικογενειακές καταστάσεις. Έτσι, πήραμε αυτή την πρωτοβουλία με στόχο την ευαισθητοποίηση και την κινητοποίηση, τόσο της κοινωνίας όσο και των ίδιων των γυναικών που έχουν υποστεί βία».
Και ο δήμαρχος Ελληνικού-Αργυρούπολης καταλήγει: «Εμείς είμαστε εδώ κι εγώ προσωπικά ως δήμαρχος. Αλλά κι αν ακόμη κάποια γυναίκα θέλει να διατηρήσει την ανωνυμία της, υπάρχει η γραμμή στήριξης 15900 και υπάρχουν ειδικοί για να σταθούν δίπλα της. Μην φοβηθεί λοιπόν, μην διστάσει να μιλήσει».
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ