Παρασκευόπουλος: Ο καταζητούμενος βιαστής στα Πετράλωνα αποφυλακίστηκε επί ΝΔ

Petralona, viasmos
in.gr

Επί ΝΔ βγήκε από την φυλακή ο 35χρονος καταζητούμενος για τον βιασμό 50χρονης καθαρίστριας στα Πετράλωνα, αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης, Νίκος Παρασκευόπουλος, σχολιάζοντας δημοσιεύματα που ρίχνουν την ευθύνη για την αποφυλάκιση στον νόμο που ο ίδιος είχε θεσπίσει.

viasmos, Paraskevopoulos
voria.gr

Ολόκληρη η ανακοίνωση του Νίκου Παρασκευόπουλου

«Τα φερέφωνα της Νέας Δημοκρατίας επιμένουν να συκοφαντούν και να λερώνουν τη δημοκρατία, εκμεταλλευόμενα τον πόνο και την ανησυχία για τα θύματα των αποτρόπαιων εγκλημάτων στα Γλυκά Νερά και στα Πετράλωνα.

Η αλήθεια όμως, ως συνήθως, τους εκθέτει. Ο «Νόμος Παρασκευόπουλου» έχει λήξει αμετάκλητα από τις 28/8/2017.

Οι απολύσεις κρατουμένων πάντοτε γίνονται με τη νομοθεσία που εκάστοτε ισχύει. Στην περίπτωση των Πετραλώνων η σχετική απόλυση έγινε το 2020, επί Νέας Δημοκρατίας.

Η ευθύνη της τελευταίας για τη συστηματική διασπορά ψευδών είναι ιστορικά πρωτοφανής», αναφέρει ο κ. Παρασκευόπουλος.

Το "βιογραφικό" του 35χρονου  

Ο 35χρονος καταζητούμενος, βίασε μια 50χρονη καθαρίστρια μέσα σε διαμέρισμα πολυκατοικίας που είχε νοικιάσει στα Κάτω Πετράλωνα. Ο βιασμός της γυναίκας καταγγέλθηκε από την ίδια το Σάββατο (19.06.2021) αλλά μέχρι να φτάσει σημείο η αστυνομία -που σύμφωνα με κατοίκους καθυστέρησε- ο δράστης είχε διαφύγει.

Όπως προκύπτει από τις μέχρι στιγμής έρευνες, ο 35χρονος είχε συλληφθεί και καταδικαστεί το 2015 για βιασμό φοιτήτριας στο κέντρο της Αθήνας.

Συγκεκριμένα είχε καταδικαστεί για βιασμό και απόπειρα ανθρωποκτονίας, επικίνδυνη σωματική βλάβη, απειλή, διατάραξη οικιακής ειρήνης και κακοποίηση ζώου. Δεν έμεινε πολύ καιρό στη φυλακή όμως, καθώς αποφυλακίστηκε το 2020.

Ο δράστης έχει ταυτοποιηθεί από την ΕΛ.ΑΣ. και χαρακτηρίζεται πολύ επικίνδυνο άτομο.

Περισσότερα σε Ειδήσεις