«Σεισμός ρατσισμού» από τον Άκη Τσελέντη

Άκης Τσελέντης
EUROKINISSI

Fake News στο Twitter διέσπειρε, με ρατσιστική και εθνικιστική διάθεση, ο Καθηγητής Άκης Τσελέντης, προκαλώντας σεισμό που γκρέμισε το κύρος και την δημόσια εικόνα του.

Στο Tweet που προκάλεσε σάλο, ο γνωστός σεισμολόγος έγραφε  «Για να ξεχωρίσετε κάποιοι Έλληνες την διαφορά μεταξύ του «Φιλοξενώ» και του «μου παίρνουν την πατρίδα»!!!»,  δημιουργώντας στους χρήστες του Μέσου Κοινωνικής Δικτύωσης, την αίσθηση ότι κάποιοι πρόσφυγες αλλόθρησκοι βεβήλωσαν Χριστιανικό Ιερό Ναό στην Ελλάδα.

Ανάρτηση Τσελέντη

Η απάντηση ήρθε από οργισμένους  χρήστες, οι οποίοι αποκάλυψαν την αλήθεια, ότι δηλαδή, η φωτογραφία δεν αποτυπώνει μια βεβηλωμένη εκκλησία σε κάποια γωνία της Ελλάδας, αλλά πρόκειται για τον Ιερό Ναό του Αγ. Γεωργίου στην Βηρυτό, στον οποίο προκλήθηκαν  ζημιές από την φονική  έκρηξη στο λιμάνι της Βηρυτού πέρσι τον Αύγουστο.

Ο κος Τσελέντης, από τα χείλη του οποίου «κρέμονται» οι πολίτες όταν συμβαίνει κάποιο αισθητό σεισμικό γεγονός στην Χώρα, αποκάλυψε έναν πραγματικό «εγκέλαδο» μίσους και ρατσισμού που έκρυβε μέσα του.

Fake news η ανάρτηση του Άκη Τσελέντη

Η ανάρτηση του Άκη Τσελέντη χαρακτηρίστηκε απο τα Ellinika Hoaxes, ως fake news με το συμπέρασμα «Η υπό εξέταση φωτογραφία δεν απεικονίζει χριστιανικό ναό στην Ελλάδα ο οποίος βανδαλίστηκε από μετανάστες. Πρόκειται για φωτογραφία η οποία λήφθηκε τον Αύγουστο του 2020 σε ορθόδοξη εκκλησία της Βηρυτού, στο Λίβανο, η οποία είχε υποστεί σοβαρές ζημίες λόγω ισχυρής έκρηξης νιτρικού αμμωνίου που σημειώθηκε στο λιμάνι της πόλης στις 4 Αυγούστου 2020».

Βέβαια δεν είναι η πρώτη φορά που ο κ. Τσελέντης εκφράζει δημόσια τις ρατσιστικές του πεποιθήσεις. Στον καταστροφικό σεισμό της Ελασσόνας, τον Μάρτιο του 2020, αντί να αρκεστεί στις εκτιμήσεις του για τη μετασεισμική δραστηριότητα της περιοχής, έθεσε το θέμα της ανάγκης  στέγασης των σεισμόπληκτων, συγκρίνοντας το ζήτημα αυτό, με τους μετανάστες.  

Ανάρτηση Τσελέντη για πρόσφυγες
Ρατσιστική ανάρτηση Τσελέντη

Περισσότερα σε Ειδήσεις