Χατζηδάκης: Σεβόμαστε την αυριανή απεργία– Εκσυγχρονίζουμε την αγορά εργασίας

Xatzidakis, apergia
naftemporiki.gr

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha, ο Κωστής Χατζηδάκης τόνισε ότι σέβεται την απεργία και το δικαίωμα σε αυτήν, σημειώνοντας, εντούτοις, ότι λίγο έλειψε τα συνδικάτα να δημιουργήσουν πρόβλημα στις πανελλήνιες εξετάσεις, και εξαιρώντας τελικά τους εκπαιδευτικούς μετά τον σάλο.

Σε ό,τι αφορά το ίδιο το νομοσχέδιο για τα εργασιακά που καλείται να ψηφίσει αύριο το βράδυ,  ανήμερα της 24ωρης απεργίας, η Βουλή, ο υπουργός Εργασίας υπογράμμισε ότι αντιμετωπίζει πραγματικά προβλήματα των εργαζομένων, ενώ έχει ως στόχο, μεταξύ άλλων, να συμβάλει στη συμφιλίωση μεταξύ της οικογενειακής και της επαγγελματικής ζωής. Επισήμανε, εξάλλου, ότι «η αγορά εργασίας θα γίνει πιο σύγχρονη με το νομοσχέδιο για την προστασία της εργασίας».

apergia, ypourgos ergasias
cnn.gr

Σε άλλο σημείο της συνέντευξης που παραχώρησε στον Alpha ο Κωστής Χατζηδάκης κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ και προσωπικά τον Αλέξη Τσίπρα ότι εξαπολύουν ψεύδη για το νομοσχέδιο όπως οι διατάξεις για τις υπερωρίες που δήθεν θα είναι απλήρωτες, στοχοποιώντας τον ίδιο, στο πλαίσιο της τακτικής της «δολοφονίας χαρακτήρων».

Σύμφωνα με τον υπουργό Εργασίας, η βασικότερη αλλαγή, που συντελείται με το νομοσχέδιο, είναι η θέσπιση της ψηφιακής κάρτας εργασίας. Όπως διευκρίνισε, κάθε εργαζόμενος θα μπορεί και από το κινητό του τηλέφωνο να καταγράφει πότε προσέρχεται στην εργασία του, πότε αποχωρεί και πόσες ώρες εργάζεται υπερωριακά. «Με αυτόν τον τρόπο, αποτρέπονται τα κόλπα των εργοδοτών οι οποίοι δεν τηρούν τον νόμο», ανέφερε χαρακτηριστικά.

 

Περισσότερα σε Ειδήσεις