Πλατανιάς: Υλοποιείται το ζωτικής σημασίας Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο

Θεωρείται αυτονόητη η ύπαρξη μιας ικανής, μεγάλης ιατρικής μονάδας σε έναν τουριστικό προορισμό με είκοσι χιλιάδες μόνιμους κατοίκους και περίπου τρία εκατομμύρια επισκέπτες το χρόνο, όπως είναι ο Πλατανιάς Χανίων. Κι όμως, ως τώρα, το αυτονόητο δεν ίσχυε.

Τέλος στην αίσθηση ανασφάλειας έρχεται να βάλει η υπογραφή της σύμβασης για την κατασκευή του ιατρείου από τον περιφερειάρχη Κρήτης, Σταύρο Αρναουτάκη. Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου «Νέο κτίριο πολυδύναμου Περιφερειακού ιατρείου Πλατανιά» είναι 1.134.996,68 €.

Για τις θεμελιώδεις ανάγκες και τα κενά που έρχεται να καλύψει το νέο ιατρείο μίλησαν τόσο ο Περιφερειάρχης όσο και ο Δήμαρχος Πλατανιά. Ο περιφερειάρχης έκανε αναφορά στη διασφάλιση της χρηματοδότησης, τόνισε ότι δίδεται λύση σε ένα πάγιο αίτημα της περιοχής και ευχαρίστησε όλους τους συμμετέχοντες για τη συνεργασία, δήμαρχο, αντιπεριφερειάρχη, την 7η ΥΠΕ, τις υπηρεσίες. Παράλληλα, ο κ. Αρναουτάκης επισήμανε ότι το νέο έργο του Πολυδύναμου Περιφερειακού Ιατρείου προστίθεται στα πολλά άλλα έργα που υλοποιούνται στο Δήμο Πλατανιά, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «τα δρομολογημένα έργα στην περιοχή που είτε χρηματοδοτεί ή που υλοποιεί η Περιφέρεια φτάνουν τα 100 εκατ. ευρώ».

Ο δήμαρχος Πλατανιά, Γιάννης Μαλανδράκης, ευχαρίστησε όλους για τη συνεργασία προώθησης του έργου, τονίζοντας ότι με τη σημερινή υπογραφή από τον περιφερειάρχη της κατασκευής του νέου κτιρίου του καινούριου Πολυδύναμου Περιφερειακού Ιατρείου Πλατανιά, «θεωρούμε ότι είναι ένα από τα σημαντικότερα έργα που θα υλοποιηθούν αυτή την περίοδο στο Δήμο μας, καθόσον αφορά την ποιότητα ζωής αλλά και την παραμονή των κατοίκων στην ενδοχώρα του Δήμου μας.

Περισσότερα σε Ειδήσεις