Χαρδαλιάς: Tι αποφασίστηκε για το lockdown στην Κάλυμνο 

Ευρεία σύσκεψη με τους αρμόδιους φορείς

Στην Κάλυμνο, που βρίσκεται σε καθεστώς ειδικών περιοριστικών μέτρων, βρίσκεται από νωρίς το ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, μαζί με τον Γενικό Γραμματέα Υπηρεσιών Υγείας, Ιωάννη Κωτσιόπουλο και τον Πρόεδρο του ΕΚΑΒ, Νίκο Παπαευσταθίου.

Ο κ. Χαρδαλιάς μετέβη στο νησί με ελικόπτερο και πραγματοποιεί ευρεία σύσκεψη με συμμετοχή του Έπαρχου της Περιφερειακής Ενότητας Καλύμνου, Μανώλη Μουσελλή, του Δημάρχου Καλυμνίων, Δημήτρη Διακομιχάλη και όλων των συναρμόδιων τοπικών φορέων.

Τι θα συζητηθεί 

Σύμφωνα με πληροφορίες του Newpost, στο τραπέζι των συζητήσεων βρίσκονται τα επιδημιολογικά δεδομένα του νησιού που τελεί υπό περιοριστικά μέτρα και όπως αναφέρουν οι πληροφορίες αυτές, εξετάζεται το ενδεχόμενο από την ερχόμενη Δευτέρα να υπάρξει μερικής χαλάρωση αυτών. Συγκεκριμένα, εξετάζεται το ενδεχόμενο να αρχίσει σταδιακά η λειτουργία των καταστημάτων εστίασης στους εξωτερικούς χώρους με αυστηρά μέτρα προστασίας, το άνοιγμα των ξενοδοχείων και γενικότερα η σταδιακή επανεκκίνηση των οικονομικών δραστηριοτήτων εν μέσω της τουριστικής περιόδου.

Σύμφωνα με τα στοιχεία για την επιδημιολογική κατάσταση του νησιού, στη μονάδα COVID του νοσοκομείου Καλύμνου νοσηλεύονται 20 ασθενείς ενώ πραγματοποιούνται συνεχείς αεροδιακομιδές.

Περισσότερα σε Ειδήσεις