Συναγερμός στο ΑΧΕΠΑ: Βρέθηκαν δύο ασυμπτωματικοί ασθενείς θετικοί στον κορoνοϊό

Αναστάτωση προκλήθηκε χθες στο ΑΧΕΠΑ, όταν διαπιστώθηκε ότι νοσηλεύονταν δύο ασυμπτωματικοί ασθενείς με κορονοϊό. Η περίπτωση με τους ασυμπτωματικούς ασθενείς αφορούσε μια 70χρονη και έναν 81χρονο. Η ηλικιωμένη δεν είχε καθόλου συμπτώματα και προτού υποβληθεί σε μια χειρουργική επέμβαση, της έγινε τεστ, και βρέθηκε θετική στον κορονοϊό.

Σχετικά με τον ηλικιωμένο, ο οποίος παρουσίασε ελαφρά συμπτωματολογία, η οποία δεν παρέπεμπε απαραίτητα σε κορονοϊό, του έγιναν δύο τεστ. Το πρώτο βγήκε αρνητικό και το δεύτερο θετικό.

Άμεσα, έγιναν ενέργειες για την απολύμανση του χώρου, ενώ περί τους 40 υγειονομικούς υπαλλήλους, γιατροί, νοσηλευτές και τραυματιοφορείς, υποβλήθηκαν σε διαγνωστικά τεστ για Covid-19.

Πηγή: protothema.gr

Περισσότερα σε Ειδήσεις