Όλο και περισσότεροι Βολιώτες απευθύνονται στους δερματολόγους, αντιμετωπίζοντας προβλήματα εξαιτίας της χρήσης αντισηπτικών σκευασμάτων, καθώς μπορεί να προσπαθούν να προφυλαχθούν από τον κορονοϊό, όμως προκύπτουν άλλα ζητήματα με την υγεία τους.
Είναι χαρακτηριστικό το παράδειγμα μιας 37χρονης Βολιώτισσας, που ζήτησε τη βοήθεια δερματολόγου, έχοντας κοκκινίσει έντονα το πρόσωπό της και διαγνώστηκε με τοξική δερματίτιδα, που οφείλεται σε αλλεργική αντίδραση του οργανισμού, λόγω συχνής χρήσης αντισηπτικών.
Η ελεύθερη επαγγελματίας, λόγω δουλειάς αυτή την περίοδο, είναι αναγκασμένη να συναλλάσσεται με κόσμο και η συχνή χρήση των αλκοολούχων προϊόντων είναι απαραίτητη για την ίδια, με αποτέλεσμα να ακουμπήσει τα χέρια της στο πρόσωπο και να δημιουργηθεί το συγκεκριμένο πρόβλημα.
Η παραπάνω περίπτωση είναι μόνο μια από αυτές, με τις οποίες έρχονται αντιμέτωποι καθημερινά δερματολόγοι στον Βόλο, με τα περιστατικά, όσο περνάει ο καιρός, να αυξάνονται, καθώς συνεχίζεται η πολύ συχνή απολύμανση των χεριών υπό τον φόβο του κορονοϊού.
Δηλώσεις δερματολόγουΗ δερματολόγος – αφροδισιολόγος, Δήμητρα Ντάσιου εξηγεί πως με το συχνό πλύσιμο των χεριών με αντισηπτικό, αφαιρείται η προστατευτική στοιβάδα του δέρματος, που αποτελείται από κερατίνη και λιπίδια, τα οποία αποκαλούνται κεραμίδια.
Έτσι το δέρμα αποκτά ευαισθησία σε μολύνσεις, κάθε είδους, ενώ το αλκοόλ που περιέχουν τα αντισηπτικά, δημιουργεί στο δέρμα ξηρότητα και το αφυδατώνει.
Σημειώνει πως τα αλκοολούχα διαλύματα δημιουργούν τοξικότητα και ζημιώνουν το δέρμα και ο κόσμος θα πρέπει να προτιμά σαπούνια, που περιέχουν προστατευτικές ουσίες, χωρίς να ξεραίνουν το δέρμα και σκευάσματα χωρίς οινόπνευμα.
Παράλληλα, κατά το πλύσιμο των χεριών, το νερό δεν θα πρέπει να είναι καυτό, αλλά κάπως χλιαρό και συμβουλεύει τους πολίτες, να μη βάζουν τα χέρια τους στο πρόσωπο για κανέναν λόγο, αφού έτσι θα μεταφερθούν από τις παλάμες, οι πλαστικές και άλλες ουσίες που έχουν μείνει, αλλά και μικρόβια που μπορούν να προκαλέσουν ακόμα και σοβαρές αλλεργικές αντιδράσεις.
«Αποφεύγουμε έναν κίνδυνο, όπως ο κορονοϊός, αλλά δημιουργείται ένας άλλος», αναφέρει χαρακτηριστικά η κ. Ντάσιου.
Πηγή: e-thessalia.gr