Προβλήματα με πλημμυρικά φαινόμενα σε κατοικίες και καταστήματα λόγω υπερχείλισης του χείμαρρου του Νευροκοπίου σημειώθηκαν εξαιτίας της έντασης των βροχοπτώσεων που παρατηρήθηκαν από τις 6 το απόγευμα της Κυριακής στο Λεκανοπέδιο.
Με τη βοήθεια της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας έγιναν αντλήσεις νερού από τα σπίτια που πλημμύρισαν κοντά στον χείμαρρο του Νευροκοπίου, ενώ σε μία περίπτωση στην δασική περιοχή του ορεινού όγκου του Κ. Νευροκοπίου, και συγκεκριμένα στην περιοχή της Μικρομηλιάς, εγκλωβίστηκε ένας οδηγός λόγω κακοκαιρίας. Ο οδηγός τελικά απεγκλωβίστηκε από την Πυροσβεστική. Παράλληλα, εντός του Νευροκοπίου από την Πυροσβεστική Υπηρεσία μεταφέρθηκε σε οικία συγγενικού της προσώπου μια ηλικιωμένη γυναίκα, καθώς πλημμύρισε η κατοικία της.
Η συνεχής και έντονη βροχή είχε ως αποτέλεσμα να ανέλθει η στάθμη των νερών του χειμάρρου μέχρι του σημείου αυτά να εισέλθουν σε οικίες σε ορισμένα σημεία της διαδρομής του. Εξαιτίας της έντασης της βροχόπτωσης και μετά από αυτοψία του Αστυνομικού Τμήματος Νευροκοπίου και των υπηρεσιών του Δήμου Νευροκοπίου μέχρι το πρωί της Δευτέρας παρέμειναν κλειστοί οι δρόμοι Περιθωρίου – Βροντούς, Χρυσοκεφάλλου – Λευκογείων, Οχυρού – Περιθωρίου, Εξοχής – Λευκογείων, ενώ έγιναν συστάσεις και προς τους κατοίκους να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις για λόγους ασφαλείας. Λόγω των προβλημάτων που δημιουργήθηκαν από τον Δήμο Νευροκοπίου αποφασίστηκε να μην λειτουργήσουν τα σχολεία που βρίσκονται στα διοικητικά του όρια πλην της περιοχής του Βώλακα. Για λόγους ασφαλείας επίσης και το ΚΤΕΛ δεν πραγματοποίησε τα προγραμματισμένα δρομολόγιά του στην περιοχή του Λεκανοπεδίου.
Χθες το μεσημέρι πάντως λόγω της εκτόνωσης που σημειώθηκαν στα καιρικά φαινόμενα οι δρόμοι που έκλεισαν αποδόθηκαν και πάλι σε κυκλοφορία πλην του τμήματος του δρόμου μεταξύ Οχυρού – Περιθωρίου.
Πηγή: xronikadramas.gr