Το περιστατικό συνέβη σε δημοτικό σχολείo της Πάτρας. Δεν έχουν δοθεί ακόμα πολλές λεπτομέρειες για το συμβάν, όμως πρωταγωνιστές του είναι δύο αγοράκια, το ένα 11 και το άλλο ούτε 7 ετών. Μαθητής της Στ’ Δημοτικού το πρώτο αγόρι και το δεύτερο… της πρώτης!
Για άγνωστο λόγο οι δύο μαθητές τσακώθηκαν στο προαύλιο του σχολείου και το μεγαλύτερο χτύπησε το μικρότερο.
Σύμφωνα με καταγγελίες, το περιστατικό σημειώθηκε στην περιοχή των Ζαρουχλεϊκων με τον μικρό μαθητή να μεταφέρεται στο Νοσοκομείο για τις πρώτες βοήθειες.
Για το θέμα παρενέβη και η σχολική κοινότητα, δάσκαλοι και Σύλλογος Γονέων, με διακριτικότητα, καθώς δεν πρόκειται μόνο για ανήλικους, αλλά για πιτσιρίκια τα οποία θα πρέπει να προστατευθούν. Ωστόσο οι γονείς του μαθητή της Α’ Δημοτικού είναι έξαλλοι, αφού όπως ειπώθηκε το παιδί τους στην κυριολεξία… γλίτωσε τα χειρότερα.
Στη γειτονιά αναφέρεται πως στο σχολείο μετέβη και Εισαγγελέας Ανηλίκων σε μία προσπάθεια να «προστατευθεί» ακόμη περισσότερο το παιδί της Α’ Δημοτικού, όχι μόνο από το «εκτάκι» αλλά πιθανόν και από άλλους μαθητές.
Στο σχολείο επικράτησε αναστάτωση, αν και έγινε προσπάθεια να «πέσουν οι τόνοι». Δεν γνωρίζουμε πάντως την επόμενη κίνηση που έχουν επιλέξει να κάνουν οι γονείς του μικρού.
Αλλάζουν όλα στα σχολεία – Το σχέδιο της υπουργού
Το υπουργείο Παιδείας, μετά τα αλλεπάλληλα, βίαια περιστατικά που καταγράφονται ακόμα και σε δημοτικά σχολεία της χώρας, προωθεί νέους κανονισμούς για την αντιμετώπιση του bullying στα σχολεία.
Το υπουργείο Παιδείας προετοιμάζει τη σύνταξη κανόνων που θα διέπουν τη ζωή στο σχολείο, και θα πρέπει να ακολουθούνται πιστά από μαθητές, δασκάλους αλλά και γονείς. Θα δοθούν σαφείς οδηγίες στους μαθητές για το πώς πρέπει να αντιδρούν όταν αντιλαμβάνονται κάποιο περιστατικό ενδοσχολικής βίας: σε ποιον να το πουν και πώς να ενεργήσουν οι ίδιοι απέναντι στους συμμαθητές τους.
Μεταξύ των προβλεπόμενων μέτρων που θα τεθούν σε εφαρμογή από τον Σεπτέμβριο, είναι η ενίσχυση της επιτήρησης στον περιβάλλοντα χώρο των σχολείων που παρατηρούνται παραβατικές συμπεριφορές, η επαναφορά του «δασκάλου εμπιστοσύνης» στον οποίο θα μπορούν να απευθύνονται οι μαθητές ατομικά ή ομαδικά και η υποστήριξη από το δίκτυο ψυχολόγων και κοινωνικών λειτουργών.
Ένας στους τρεις μαθητές έχει δεχτεί bullying στο σχολείo του
Το 27% των Ελλήνων μαθητών αναφέρει ότι πέφτει θύμα bullying πάνω από μία φορά μέσα στον μήνα, ενώ ο αντίστοιχος μέσος όρος του ΟΟΣΑ είναι στο 23% (στοιχεία 2019) και από τον Σεπτέμβριο, στόχος είναι να εφαρμοστεί πρόγραμμα πρόληψης και αντιμετώπισης της βίας και του σχολικού εκφοβισμού.
Πηγή: patratora.news