Τι αναφέρουν τα θύματα που εξαπατήθηκαν από 25χρονη σε νοσοκομείο

Εισαγωγή στις Σχολές της Αστυνομίας μέσω Γερμανίας υποσχόταν, με βάση μηνύσεις που έχουν υποβληθεί, η 25χρονη, η οποία φέρεται να παρίστανε  ακόμα και τη γιατρό  σε νοσοκομείο του Ηρακλείου όπου απασχολούνταν στη γραμματεία κλινικής αν και δεν ήταν υπάλληλος.

Κατά την Αστυνομία εκμεταλλευόταν το γεγονός ότι παρείχε αμισθί τις υπηρεσίες της ως εθελόντρια επί σχεδόν έξι χρόνια. Συστηνόταν ως γιατρός (χρησιμοποιούσε διαφορετικό όνομα από το πραγματικό της) και φορούσε ιατρική ρόμπα. Και μπορεί  να μην έσωζε ζωές, έδινε όμως ελπίδες («αλμυρές» και φρούδες εκ του αποτελέσματος) σε νεαρούς που είχαν όνειρο την εισαγωγή τους στην ΕΛ.ΑΣ.

Την ίδια ώρα το καθεστώς απασχόλησής της στο νοσοκομείο έχει πυροδοτήσει πλήθος σχολίων και αντιδράσεων και πολλοί είναι εκείνοι που εύλογα στηλιτεύουν  το «ξέφραγο» του πράγματος.

Στη μήνυσή του 21χρονος Ηρακλειώτης σπουδαστής, την οποία υπέβαλε στην Εισαγγελία Ηρακλείου τον Ιανουάριο, περιγράφει διεξοδικά πώς η 25χρονη κατάφερε να τον εξαπατήσει, εκμεταλλευόμενη την άσχημη ψυχολογική του κατάσταση επειδή δεν κατάφερε να εισαχθεί στην Αστυνομία όπως ήταν ο διακαής του πόθος. Ήταν ο ίδιος που από καλή πρόθεση μεσολάβησε για να έρθει σε επαφή μαζί της φίλος του σπουδαστής (συγκαταλέγεται στους παθόντες), ο οποίος επιθυμούσε την εισαγωγή του στην Αστυνομία.

Του δάνεισε και χρήματα για να τα καταβάλει στην καταγγελλόμενη.

Ο 23χρονος στράφηκε στην Ασφάλεια Ηρακλείου. Και οι δύο εξάντλησαν κάθε περιθώριο πριν προβούν σε καταγγελία, συνειδητοποιώντας με ξεκάθαρο τρόπο ότι έχουν ξαπατηθεί.

Ο 21χρονος αναφέρει ότι γνώρισε την καταγγελλόμενη  τυχαία το καλοκαίρι του 2018 σε άλλη κλινική του νοσοκομείου από αυτή στην οποία εργαζόταν κατά την τρέχουσα έρευνα. Είχε πάει στο νοσοκομείο για επέμβαση. Βρέθηκαν  να έχουν και μακρινή συγγένεια. Η επόμενη συνάντησή τους έγινε επίσης τυχαία, έναν χρόνο μετά. Ο νεαρός αν και σπουδαστής, ήθελε να μπει στην Αστυνομία, είχε δώσει πανελλήνιες εξετάσεις, όμως δεν τα κατάφερε.

Και τότε η καταγγελλόμενη προσπάθησε να τον ενθαρρύνει και να τον εμψυχώσει, λέγοντάς του ότι είχε τον τρόπο να τον βοηθήσει να πραγματοποιήσει το όνειρό του και μάλιστα νόμιμα.

«Για να με πείσει μου ανέφερε ότι είχε γνωριμίες σε πολύ υψηλά ιστάμενα πρόσωπα, στον πολιτικό κόσμο αλλά και στην ιεραρχία της ΕΛΑΣ, χωρίς να μου συγκεκριμενοποιεί ποια (ονομαστικά) πρόσωπα εννοεί, γιατί όπως μου έλεγε, για λόγους ασφάλειας και διακριτικότητας δεν έπρεπε να αναφέρονται τα ονόματά τους. Επίσης, η ίδια γνώριζε αρκετά άτομα με τον δικό μου στόχο, και είχε βρει τρόπο νομότυπης εισαγωγής όλων μας σε Σχολή της Αστυνομίας. Συγκεκριμένα, μου είπε πως διατηρούσε επαφή με ελληνόφωνο ιδιωτικό κολέγιο, με έδρα τη Γερμανία και αντικείμενο την παροχή εκπαίδευσης σε αντικείμενο συναφές με αυτό των Σχολών της Αστυνομίας. Χωρίς να αναφέρει την πόλη που έδρευε, καθώς αυτό θα μας το έλεγε στη συνέχεια, όταν ολοκληρώνονταν οι διαδικασίες, θα μπορούσε να κανονίσει να εγγραφώ σε αυτό, να δώσω υποτυπώδεις και ιδιαίτερα εύκολες εξετάσεις,  και στη συνέχεια να κανονίσει άμεσα την μεταγραφή μου στη Σχολή Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας, ως σπουδαστής εξωτερικού.

Με διαβεβαίωσε δε ότι ο τρόπος αυτός εισαγωγής μου σε Σχολή της ΕΛ.ΑΣ. ήταν απολύτως νόμιμος. Μου είπε δε πως υπήρχε έτοιμη προκήρυξη της Ελληνικής Αστυνομίας, με «φωτογραφικές διατάξεις» που θα κάλυπτε την εισαγωγή μου σε Σχολή της ΕΛ.ΑΣ. και ότι ήταν θέμα χρόνου να δημοσιευτεί».

Ο 21χρονος αναφέρει ότι αφού πείστηκε από τις διαβεβαιώσεις της, της έδωσε τα έγγραφα και τα χρήματα που του ζήτησε.

Ανάλογο σκηνικό ακολούθησε και με τον 23χρονο φοιτητή. Στη συνάντηση με την 25χρονη ήταν παρούσα και η αδερφή του 21χρονου.

Και σε εκείνον έδωσε τις ίδιες διαβεβαιώσεις και ζήτησε αρχικώς το ποσό των 700 ευρώ για να τον εντάξει στην «ομάδα» των ατόμων που είχε φτιάξει για τον σκοπό αυτό. Μάλιστα ο νεαρός δανείστηκε τα 500 ευρώ από τον 21χρονο φίλο του.

“Μπλα-μπλα” και με διάφορες προφάσεις, η 25χρονη φέρεται στην πορεία να απέσπασε και άλλα χρήματα από τους δύο φίλους. Από τον 21χρονο απέσπασε συνολικά 1.200 ευρώ ενώ από τον 23χρονο πάνω από 2.000 ευρώ.

Πέρασαν οι εβδομάδες και τίποτα από όσα τους είχε διαβεβαιώσει δεν είχε γίνει. Για παράδειγμα, τους είχε υποσχεθεί ότι θα έμπαιναν το αργότερο τον Νοέμβριο του 2019 είτε στη Σχολή Αξιωματικών είτε στη Σχολή Αστυφυλάκων. Δεν τους έδινε ωστόσο καμία βεβαίωση εγγραφής στο «δήθεν» κολέγιο του εξωτερικού ούτε αριθμό πρωτοκόλλου των αιτήσεών τους, τις οποίες είχαν υπογράψει για να διαβιβαστούν στην… ΕΛ.ΑΣ. Κάθε φορά που ήταν να δώσουν εξετάσεις, αυτές αναβάλλονταν με αστείες δικαιολογίες, όπως υποστηρίζεται.  Τότε πια άρχισαν όλοι να δυσφορούν, να πιέζουν και να ζητούν απαντήσεις και αποδείξεις για το πού πήγαν τα λεφτά τους. Και αφού απάντηση δεν πήραν, αποφάσισαν να κινηθούν διαφορετικά.

Πηγή: cretapost.gr

Περισσότερα σε Ειδήσεις