Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε και ο φετινός μαθηματικός διαγωνισμός «Πυθαγόρας ο Σάμιος» για μαθητές της A’ γυμνασίου, που υλοποιήθηκε σε συνεργασία
με τα Παραρτήματα της ΕΜΕ σε Μυτιλήνη και Χίο, υπό την εποπτεία του σχολικού συμβούλου Μαθηματικών κ. Γιάννη Ράλλη και υπό την αιγίδα της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Βορείου Αιγαίου.
Από τη Σάμο, Ικαρία και Φούρνους έλαβαν μέρος 77 μαθήτριες και μαθητές. Έτσι, ο αριθμός των μαθητριών και μαθητών που συμμετείχαν στους φετινούς μαθηματικούς διαγωνισμούς ανέρχεται σε 132.
Οι μαθήτριες και οι μαθητές που διακρίθηκαν στον διαγωνισμό και οι οποίοι θα βραβευτούν σε ειδική τελετή, είναι οι εξής:
Το Παράρτημα της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας στη Σάμο ευχαριστεί:
- Τους εκπαιδευτικούς Πέτρο Βασιλείου και Ευτυχία Κόντη (1ο Γυμνάσιο Σάμου),
- Βασιλική Μαργώνη, Μαρία Πιερράκου και Χατζηιωαννίδου Πάτρα (2ο Γυμνάσιο Σάμου),
- Ταβλαλή Μιχάλη και Μανώλη Βουρλιώτη (Γυμνάσιο Πυθαγορείου),
- Βασιλική Τσιάντου και Γιώργο Πάτση (Γυμνάσιο Μαραθοκάμπου),
- Αλεξάνδρα Γεροντή, Στέλλα Σακελλάρη, Γιάννη Κουδούνα και Κατερίνα Σφέτσου (Γυμνάσιο Καρλοβάσου),
- Φαλιέρο Δημήτρη και Λιγνό Ζαχαρία (Γυμνάσιο Ευδήλου),
- Στέλλα Μπελογιάννη, Παναγιώτα Νατσούλη και Κατερίνα Ρούσσου (Γυμνάσιο Ραχών),
- Αλεξάνδρα Κατσούρη και Τσαμπή Μαρία (Γυμνάσιο Αγίου Κηρύκου) και
- Διμπινούδη Κωνσταντίνα και Κάρλα Μαριάνθη (Γυμνάσιο Φούρνων), που όχι μόνο συνέβαλλαν στην άρτια διοργάνωση ενός ακόμα μαθηματικού διαγωνισμού, αλλά κυρίως για το ότι έτσι έδωσαν την ευκαιρία στους μικρούς μαθητές να σκεφτούν, επιλύοντας μαθηματικά προβλήματα.
- Επίσης, την εκπαιδευτικό ΠΕ70, κ. Γεωργία Κρεμμυδιώτη, που για μια ακόμα φορά συμμετείχε με μεράκι στην προετοιμασία και τη διοργάνωση του μαθηματικού διαγωνισμού, όπως συνεχώς κάνει από το 2015 που πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά ο διαγωνισμός.
«Συγχαίρουμε τις μαθήτριες και τους μαθητές που διακρίθηκαν στον διαγωνισμό και ευχόμαστε να συνεχίσουν να έχουν ανάλογες επιτυχίες και στο μέλλον, ενώ θέλουμε να ευχαριστήσουμε και όλα τα παιδιά που έλαβαν μέρος. Ελπίζουμε αυτή τους η επαφή με λίγο διαφορετικά (από τα συνηθισμένα) Μαθηματικά να είναι μια αφορμή για παραπάνω εξάσκηση και συμμετοχή σε ανάλογες μαθηματικές δράσεις στο μέλλον», αναφέρει το Παράρτημα Σάμου της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας.
Πηγή: samos24.gr