Νωρίς το πρωί τελέστηκε ο όρθρος στον μητροπολιτικό ναό και θα ακολουθήσει η λιτάνευση της εικόνας στους δρόμους της μεσσηνιακής πρωτεύουσας.
Στις εκδηλώσεις παραβρέθηκαν οι μητροπολίτες Φιλαδελφείας Μελίτων, Ιλίου Αθηναγόρας, Ζακύνθου Διονύσιος, Ιερισσού Θεόκλητος, Φθιώτιδος Συμεών, Σιατίστης Αθανάσιος, Λήμνου Ιερόθεος, ο επίσκοπος Ωρεών Φιλόθεος και ο οικοδεσπότης μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος.
Στον εορτασμό της Υπαπαντής ήταν παρών ο πρώην πρωθυπουργός και βουλευτής Μεσσηνίας Αντώνης Σαμαράς, ενώ την κυβέρνηση εκπροσώπησε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως και τη Βουλή ο βουλευτής Γιάννης Λαμπρόπουλος και ο νέος Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού αντιστράτηγος Χαράλαμπος Λαλούσης.
Ακόμα, μεταξύ των πολιτικών προσώπων που έδωσαν το "παρών" ήταν οι βουλευτές Μεσσηνίας Μίλτος Χρυσομάλλης, Περικλής Μαντάς και ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ και βουλευτής Μεσσηνίας Αλέξης Χαρίτσης. Επίσης η βουλευτής Β2 Δυτικου Τομέα με το Κίνημα Αλλαγής Νάντια Γιαννακοπούλου, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, ο δήμαρχος Σπάρτης Πέτρος Δούκας και ο πρόεδρος της Ενωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης.
Οι επίσημες εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν με το γεύμα που παρέθεσε ο Δήμος Καλαμάτας στη 1 το μεσημέρι, στο “Elite City Resort”.
Πηγή: eleftheriaonline.gr