fbpx
Πέμπτη, 15 Απριλίου, 2021
Αρχική ΔΗΜΑΡΧΟΙ Δ. Θωμαΐδου & Α. Ευθυμίου με μια φωνή: ''Η βία δεν έχει...

Δ. Θωμαΐδου & Α. Ευθυμίου με μια φωνή: ”Η βία δεν έχει καμία θέση στις πόλεις μας”      

 

Κάθε μορφή άμεσης ή έμμεσης τρομοκρατίας, δεν έχει χώρο σε μια ευνομούμενη κοινωνία, παρόλα αυτά μεγαλώνει ο κατάλογος με παράνομες και καταστροφικές ενέργειες απέναντι σε δημόσια περιουσία, με πρόσφατα παραδείγματα τις επιθέσεις στα Δημαρχεία Νέας Ιωνίας και Μοσχάτου-Ταύρου.

Της Φλώρας Κριεκούκη

Στην πόλη της Νέας Ιωνίας μετά τους βανδαλισμούς στο Δημαρχείο ακολούθησε εμπρηστική επίθεση από άγνωστους δράστες, οι οποίοι περιέλουσαν με βενζίνη τη μοτοσυκλέτα του Δημοτικού Συμβούλου της παράταξης “Ενότητα για τη Ν. Ιωνία”,  Σπύρου Βανδώρου. Ευτυχώς ο εμπρησμός έγινε άμεσα αντιληπτός από κάποιον γείτονα, ο οποίος με πυροσβεστήρα κατάφερε να σβήσει τη φωτιά, ενώ στο σημείο έσπευσε η Αστυνομία και η Πυροσβεστική.

ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΘΩΜΑΪΔΟΥ-ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ

Σε επικοινωνία του kedenews με τη δήμαρχο Νέας Ιωνίας, Δ. Θωμαΐδου, για το μπαράζ επιθέσεων το τελευταίο διάστημα σε δημόσια κτήρια και Δημαρχεία, η ίδια τόνισε πως δεν κατανοεί τους λόγους και τα κίνητρα τέτοιων παράνομων ενεργειών που βανδαλίζουν τη δημόσια περιουσία, την οποία και πληρώνει ο Ελληνικός λαός.

Ξεκαθάρισε επίσης ότι η επίθεση ομάδας αναρχικών στο δημαρχείο της Νέας Ιωνίας είναι καταδικαστέα και δε συνάδει με τα δημοκρατικά ιδεώδη της πόλης.

Στρέφεται σαφέστατα κατά των εργαζομένων και του ιωνιώτικου λαού και προφανώς βρίσκεται απέναντι σε κάθε έννοια δικαίου και δημοκρατικής συμπεριφοράς.

‘’Σε μια δημοκρατική και ευνομούμενη Πολιτεία, η βία δεν έχει θέση. Η έκφραση κάθε πολιτικής αντιπαράθεσης μπορεί να εκδηλώνεται χωρίς να παραβιάζεται η έννομη τάξη, αλλά και με την υπεράσπιση του κράτους δικαίου που αφορά όλους τους κρατούμενους ανεξάρτητα του αδικήματος και της ποινής. Σύσσωμες οι δημοτικές παρατάξεις καταδίκασαν επίσημα τον βανδαλισμό δηλώνοντας από κοινού με μια φωνή ότι τέτοιου είδους επιθέσεις δεν έχουν καμιά θέση στη Δημοκρατία μας, αλλά και στην πόλη της Νέας Ιωνίας’’, καταλήγει η κα Θωμαϊδου.

Α. Ευθυμίου: Αδικαιολόγητο και καταδικαστέο κάθε χτύπημα στην ”καρδιά” της κοινωνίας μας

 

ΕΥΘΥΜΙΟΥ ΑΝΔΡΕΑΣ-ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΜΟΣΧΑΤΟΥ

Επίθεση με βόμβες μολότοφ δέχτηκε πριν λίγες μέρες και το Δημαρχείο Μοσχάτου-Ταύρου. Οι δράστες έσπασαν την τζαμαρία του ισογείου και πέταξαν στον εσωτερικό χώρο του Δημαρχείου βόμβες μολότοφ, οι οποίες προκάλεσαν πυρκαγιά στο Δημοτολόγιο.

Την καταδίκη τους για την ενέργεια και την συμπαράστασή τους εξέφρασαν σύσσωμες οι Δημοτικές παρατάξεις της πόλης, καθώς και η Αντιπεριφερειάρχης Νοτίου Τομέα Αττικής, Δήμητρα Νάνου, η οποία επισκέφθηκε το Δημαρχείο.

Ο Δήμαρχος Μοσχάτου-Ταύρου, Ανδρέας Ευθυμίου, μιλώντας στο kedenews δήλωσε για το θέμα τα εξής: «Εκφράζω τον αποτροπιασμό μου για κάθε τέτοιου είδους ενέργεια που αποτελεί χτύπημα στην ‘’καρδιά’’ της κοινωνίας μας και των ανθρώπων που δοκιμάζονται στην πρώτη γραμμή και παλεύουν κάθε μέρα κάτω από αντίξοες συνθήκες. Ο Δήμος μας από την πρώτη στιγμή στέκεται δίπλα στον δοκιμαζόμενο πολίτη και μέσω του μηχανισμού του συμβάλλει στην θωράκιση και προστασία της δημόσιας υγείας και των χώρων εργασίας. Δεν πρόκειται να αφήσουμε ομάδες που εκφράζονται μέσω της βίας να διαταράξουν και να βλάψουν την κοινωνική συνοχή της πόλης μας.‘’

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ